A diferència dels articles anteriors, aquest mostra una realitat certament allunyada dels Pirineus: la Serra d’Andújar, situada en terres andaluses. Aquests paratges es caracteritzen per l’alternança entre les deveses d’alzina i alzina surera, i els cultius d’olivera que s’estenen fins on arriba la vista.
Per a la traducció a diferents idiomes:
El període en què es van captar les imatges resulta summament interessant, ja que són fetes en el temps de la brama del cérvol. Però, malgrat de cérvols us en mostrarem força, volem començar amb una de les espècies més emblemàtiques de la península: El linx ibèric (Lynx pardinus). Vam tenir la sort de veure’l i fotografiar-lo només arribar. Llavors ja no el vam tornar a veure cap més dia, però aquí us deixem amb les belles imatges d’un animal que malauradament es compta entre un dels felins més amenaçats del planeta.
Malgrat la brama del cérvol (Cervus elaphus), degut a unes condiciones climàtiques de sequera i calor intensa, va ser fluixa, vam aconseguir captar les imatges que us mostrem a continuació:
A més de cérvols, les extenses finques cinegètiques del sud de la península compten amb la presència d’altres ungulats com són la daina (Dama dama) i el mufló (Ovis ammon):
Al capvespre, quan la llum del dia es va fonent bressolada pels brams dels mascles de cérvol, es desperten les criatures de la nit. D’entre elles volem ressaltar la presència de la rata cellarda (Eliomys quercinus), un simpàtic rosegador d’orelles grans i cara emmascarada que es caracteritza per la seva habilitat per entrar en letàrgia durant l’hivern i també en el punt més àlgid de l’estiu.
I amb aquesta simpàtica imatge de la rata cellarda menjant magdalenes, us deixem fins al proper article.
Hola nois, què tal esteu? espero que molt bé. Quina enveja de fotos i d'experiència, totes són molt bones però és clar que les del linx són una autèntica passada. Dues abraçades
ResponEliminaBuenas Chicos. Supongo que Carme estará mordiéndose las uñas con las fotos que has sacado Emili.....
ResponEliminaLlevo bajando a Andujar 11 años y no tengo una foto de lince que se parezca a esas en calidad ni por asomo, con lo cual estas fotos me dan una envidia sana que para qué....
La verdad es que muchas veces los encuentros con el manchado son pura suerte, yo los he tenido más de 10 veces a memos de 10 metros, pero sin cámara o de noche, en fin que nunca he tirado una foto dececente....tener imágenes tengo, pero de digiscoping y sin gran calidad.
Veo que con el resto de especies no fue nada mal, muflones, gamos, ciervos y el caretillo.
Es lo que se dice un viaje muyyyy bien aprovechado, además supongo que allí conoceriais a la gente de Andujar, grandes amigos desde hace mucho tiempo de este que suscribe estas líneas, y eso es una valor añadido a la sierra y las maravillas que ella alberga.
Me ha encantado la entrada, como me encanta la sierra de Andujar y los amigos/as que tengo allí.
Un abrazo muy fuerte a los2 y espero que Carme algún día pueda disfrutar de Andujar.
Pues buena fauna desde luego!! el lince espklendido! Por cierto ayer vi en fotonatura un lince con una cria de muflon cazada!
ResponEliminaSaludos camperos.
Caram! Quina col.lecció de mamífers que heu aconseguit! Les fotos dels cérvols són precioses, i el moment amb el linx, molt ben aprofitat, que suposo que no ha de ser fàcil... Enhorabona i salut!
ResponEliminaHola Pareja
ResponEliminaExcepcional entrada y un blog muy interesante
Un saludo
¡Menuda serie de bellezas!
ResponEliminaMe ha encantado asomarme a ver este fabuloso reportaje de la fauna de es santuario de vida salvaje que es la Serranía de Andújar.
La calidad es excepcional, como siempre, y la estética toda una delicia.
Un saludo con alegría desde Andalucía.
felicitats per la sèrie. Totes les fotografies tenen molta qualitat i detalls i a mes amb una molt bona ambientació. Felicitats pel blog que segueixo des de fa temps però no havia tingut oportunitat de comentar.
ResponEliminaUna salutació des de Girona
Aquest és un article molt bonic, profusament il · lustrada. Ben fet a les fotos de Lynx, tan estrany a Europa. I l'estat d'ànim de tardor que es desprèn.
ResponElimina